8 April 2024
Προσεχώς , Θέατρο

Meatball: Η vegan κωμωδία της ΕΘΑΛ στο 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου

Τελικά πόσο βιγκανισμό αντέχει η ψυχή μας;

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2024

Βρισκόμαστε σε μια κοινωνία «μετασημερινή», όπου τα ζώα έχουν ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους και η κατανάλωση κρέατος είναι απαγορευμένη διά νόμου. Ένα χαλαρό βράδυ Σαββάτου, δύο φιλικά ζευγάρια μαζεύονται στο σπίτι του ενός για δείπνο. Όλα κυλούν ομαλά και ευχάριστα μέχρι τη στιγμή που η διασκέδαση της παρέας σταματά, όταν αντικρίζουν στο πάτωμα ένα αυθάδικο και ελαφρώς δαγκωμένο κεφτεδάκι από κιμά!!!!!! Ναι!!! Από κιμά! Πανικός! Ανταλλάσσονται ματιές τρόμου! Μα γιατί; Οι ισορροπίες διαταράσσονται ξαφνικά. Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιος πάει να τους παγιδεύσει; Ποιος άλλος μπήκε στο σπίτι κρυφά; Όχι εγώ, εσύ, όχι εσύ, αυτή! Επικρατεί πανικός. Αλληλοκατηγορούνται και φανερώνουν τα ανθρωποφάγα ένστικτά τους, έξαλλοι και καταϊδρωμένοι! Η απειλή της φυλάκισης κρέμεται σαν μία μάχαιρα επάνω απ’ το κεφάλι τους. Θα χάσουν τις δουλειές τους, το καλό τους όνομα, τη θέση τους στην πράσινη κοινωνία!

Εκείνη τη βραδιά, μέσα από την κατάσταση που επικρατεί, βγαίνουν μυστικά στη φόρα, καταπιεσμένα ένστικτα και ένοχες επιθυμίες, που κανένας δεν τόλμησε μέχρι τότε να ξεστομίσει.

Το έργο:
Τελικά πόσο βιγκανισμό αντέχει η ψυχή μας; Είναι άραγε το τόφου ένας ακόμη χρονικός σύνδεσμος ή ένα σκέτο χούι; Το πράσινο παραμένει το χρώμα της ελπίδας έτσι δεν είναι; Όμως εσύ πόσο χορτάρι αντέχεις την ημέρα; Και πόσο θ’ αντιστέκεσαι στο τυλιχτό σουβλάκι που σε φλερτάρει στην άκρη του δρόμου… Μα πώς μπορείς και τρως τον Μπαγκς Μπάνυ; Δεν κάνεις λίγη αυτοκριτική, λέω εγώ, για το λάιφστάιλ που πλασάρεις; Είναι ικανό ένα κεφτεδάκι να διαταράξει τις ισορροπίες ενός ζευγαριού, μιας παρέας και γενικότερα μιας ολόκληρης κοινωνίας; Μάλλον ναι!

Το «Meatball»(κεφτές ελληνιστί), είναι το πρώτο θεατρικό έργο του νεαρού συγγραφέα Δημήτρη Φούτσια, που βραβεύτηκε στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (Ε.Ν.ΘΕ.ΣΥ.) κατά την πρώτη παρουσίαση του στο "Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης" τον Ιούλιο του 2019.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη, ευφυέστατη "vegan" κωμωδία καταστάσεων με γρήγορους ρυθμούς, πολύ γέλιο, ανατροπές και ένα σουρεαλιστικό φινάλε. Το "Meatball" κανίβαλίζει τη vegan εποχή που διανύουμε, μια εποχή πολιτικής ορθότητας και αποστείρωσης . Όπως κάθε τι που έρχεται στη μόδα, σατιρίζεται πολλές φορές για να το ξορκίσουμε. Αστυνόμευση και ακραίες συμπεριφορές σε μια δυστοπία όπου οι νόμοι για όσους ακόμα συνεχίζουν να τρώνε ζωικά παράγωγα είναι αδίστακτοι.

Μέσα από την κωμωδία, αποφεύγοντας τους διδακτισμούς, με ένα ευχάριστο και χιουμοριστικό τρόπο ο συγγραφέας θίγει επίκαιρα θέματα όπως την κλιματική αλλαγή, την οικολογία και την ανθρώπινη φύση.

Η παράσταση:
Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη
Σκηνικά/Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική σύνθεση/σχεδιασμός ηχητικού τοπίου: Δημήτρης Σπύρου
Κίνηση/ Χορογραφίες: Χλόη Μελίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Πετεινάρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννα Γεωργιάδου
Επί σκηνής: Γρηγόρης Γεωργίου, Γιώργος Ευαγόρου, Δημήτρης Σπύρου, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος
Graphic Design: ARTemis Graphics & Visual Communication

Δευτέρα 8 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία, 20:30. Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: €5

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για τους κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Αναπηρίας η είσοδος είναι δωρεάν, όπως επίσης και για έναν/μία συνοδό του/της. (Προκράτηση εισιτηρίων στο τηλ. 22 010191 για τους κατόχους της κάρτας)
Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά
Εισιτήρια: Ticketmaster

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close